شهروند الکترونیکی، سایت های شهروند الکترونیکی و مزیت شهروند الکترونیکی
شاید بپرسید که شهروند الکترونیکی کیه ؟شهروند الکترونیکی کسی است که کار با اینترنت را بلد بوده و بیشتر کارهای خود مانند مانند خدمات و خرید کالاهای خود را با اینترنت انجام می دهد . مزیت های شهروند الکترونیکی نسبت به شهروند سنتی خیلی بیشتر است . شهروند الکترونیکی کسی است که که کارهایی مانند پرداخت قبوض آب و برق و گاز ، کارهای بانکی ثبت نام دانشگاه ، رزرو سوئیت و هتل ، مشاوره و پرسش و پاسخ پزشکی و ….. را با ابزار اینترنت انجام می دهد .
سایت های شهروند الکترونیک به چند دسته تقسیم می شوند :
- سایت های خبر الکترونیکی مانند ایرنا و تابناک
- سایت های خرید اینترنتی مانند دیجی کالا و نت برگ
- سایت های سلامت الکترونیکی مانند ابرسلامت و پزشک آنلاین
- سایت های آموزش الکترونیکی مانند فرانش و فرادرس
- سایت های سفر الکترونیکی مانند اقامت 24 و واتاقک
مزیت شهروند الکترونیکی نسبت به شهروند سنتی این است که شهروند الکترونیکی اعتماد به نفس بیشتری دارد و قادر است که بسیاری از کارهای خود را با بدون خارج شدن از منزل و از طریق اینترنت انجام دهد . این امر در نهایت باعث کاهش رفت و آمد شهری شده و در نهایت باعث کاهش آلودگی هوا و ترافیک خواهد شد .
حالا بپردازیم به بررسی بیشتر اینکه شهروند الکترونیکی کیست ؟
همان طور که قبلا هم گفتیم شهروند الکترونیکی کسی است که از دانش لازم از اینترنت برخوردار بوده و قادر است ایمیل های خود را دریافت یا ارسال کند . شهروند الکترونیک برای خرید کالاها و خدمات خود از طریق اینترنت اقدام می کند .
ویژگی های شهروند الکترونیکی :
- شهروند الکترونیکی کالاها و خدمات از سایت های فروشگاهی الکترونیکی تهیه می کند . او با این کار در وقت و زمان خود صرفه جویی می کند .
- شهروند الکترونیکی کسی است که دانش به روزی دارد و خیلی از کارهای خود مانند تعمیر ماشین ، لوازم خانگی و سوالات پزشکی خود را از طریق سایت های اینترنتی و فضای مجازی کسب می کند .
- شهروند الکترونیکی با استفاده از شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها با دوستان خود ارتباط برقرار می کند .
- شهروند الکترونیکی بسیاری از امور بانکی خود مانند پرداخت قبوض آب و برق گاز و انتقال وجه را با استفاده از اینترنت و اپلیکیشن ها انجام می دهد .
- شهروند الکترونیکی کسی است که برای سفر خود به صورت اینترنتی اقامتگاه ، سوئیت ، هتل و ویلای خود را از طریق رزرو می کند . این کار باعث می شود که به راحتی برای سفر خود برنامه ریزی کند .
سایت های شهروند الکترونیکی :
سایت شهروند الکترونیکی خبری
ایرنا
یکی از مهم ترین سایت های شهروند الکترونیکی ،ایرنا می باشد .ایرنا نام خبرگذاری رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران است . قبل از سال 1357 نام آن آژانس پارس بود . امروزه ایرنا با سابقه ای 85 ساله قدیمی ترین رسانه خبررسانی در ایران محسوب می شود .
دیجی کالا
یکی از سایت های موفق شهروند الکترونیکی در ایران است . این سایت شهروند الکترونیکی از سایت معتبرآمازون الگوبرداری موفقی کرده است . سایت دیجی کالا در سال 1385 توسط برادران محمدی تاسیس گردید . ایده شکل گیری این سایت شهروند الکترونیکی از آنجا شکل گرفت که برادران محمدی در سال 1384 دنبال یک دوربین عکاسی دیجیتال خوب بودند . بعد از جست و جو در اینترنت درباره انواع دوربین ها ، آنها دوربین مد نظر خود را از خیابان جمهوری خریداری کردند . اما بعد از چندروزی متوجه شدند که لنز دوربین دسته دوم است . این اتفاق سبب شکل گیری ایده این سایت شهروند الکترونیکی در ذهن آنها شد .